Descoperă paradisul ascuns de la Dunăre, cu degustare de vinuri si ospețe boierești în Portul Cultural "La Cetate", 3 sau 4 zile cu 2 mese pe zi și tot atâtea recitaluri gourmet! Variantele cu sau fără lăutari.
    Precedenta
    Urmatoarea
    Preț / persoană :

    549.00 EUR


    O seară aici e o promisiune de reîntoarcere la viața bună. Cu excese omenești și multă candoare. Apasă Cumpără să vezi variantele.

    Data intrare dorită:
    Nr. adulti
    Nr. copii*
    Preț total:

    1098.00 EUR

    * max. 12 ani = 50% reducere
    Nume:
    Mesaj: Data:

O nouă experiență tastingromania.ro vă poartă la Dunăre, să cunoașteți natura, gastronomia locală și personajele locului. Vă așteaptă una din cele mai fericite întâlniri cu produsele locale folosite pentru a scoate din uitare gastronomia boierească de secol 19. Pe scurt, ce îi entuziasma pe bunicii noștri avem acum în farfurie. Și totul se întâmplă într-un cadru natural aproape cinematografic. 

Portul Cultural "La Cetate" este așezat pe malul Dunării, între Calafat și Turnu Severin, pe locul în care, de pe la 1880 pâna la mijlocul secolului trecut, a funcționat un port agricol de unde se exporta grâu și făină spre Budapesta, Viena și orașele germane danubiene.
Portul Cetate este azi recunoscut pentru gastronomia sa cu totul specială, inspirată de vechi reţete boiereşti şi produsă doar cu ingrediente naturale de la ferma proprie, dar şi pentru ‘Vinul lui Dinescu’, produs la crama Galicea Mare. Cele douǎ plantaţii de la Cetate şi Galicea însumează 100 ha şi includ atât soiuri autohtone cât şi soiuri nobile europene şi, deşi încă tinere, au deja în palmares câteva vinuri de excepţie.

Pachetul cunoaște 3 variante, vizibile prin apăsarea butonului Cumpără. Citește si rubrica "CE INCLUDE". 

Pentru rezervare:

a) trimite prin formularul de contact de mai jos data de intrare și numărul de persoane, iar dacă sunt și copii - și vârsta lor sau

b) sună la numărul atașat experienței. 

Plasează comanda DUPĂ ce primești din partea nostră confirmarea pentru ziua de intrare dorită. 

tastingromania.ro - aventuri cu parfum local. Bucură-te de țara ta!

Telefon şi email pentru rezervări şi informaţii

0755 813 558
contact@tastingromania.ro

Sau trimite acum un mesaj prin formularul de contact online:


* Campuri obligatorii

Ce include experienta?

  • Pachetul include 3 variante, cu rezervare si plată doar pe tastingromania.ro :
  • VARIANTA A) : trei zile cu două nopți, cazare în cameră dublă 4*, cu mic dejun și cină, de la min 2 persoane
  • VARIANTA B) : patru zile cu 3 nopți, cazare în cameră dublă 4*, cu mic dejun și cină, de la min. 2 persoane.
  • VARIANTA C): trei zile cu două nopți, cazare în cameră dublă cu mic dejun și cină + petrecere cu taraf. De la min. 6 persoane adulte.
  • Copiii: până la 10 ani, gratis, dacă dorm în aceeași cameră cu părinții, iar între 10-14 ani vor plăti 50% din tariful pentru un adult. În cazul a 2 copii până în zece ani, se plătește un supliment de 25% din pretul pentru un adult.
  • Fiecare variantă include și o degustare de 4 vinuri din soi pur, cu identitate locală.
  • La micul dejun, organizat sub formă de bufet suedez, în afară de cafea și ceai, toate produsele sunt fie de la fermă, fie cumpărate de la țărani: lapte, brânzeturi, legume de sezon, mezeluri de casă, ouă pregătite la cerere, gem sau dulceață de casă, miere etc.
  • “Repertoriul” casei este aproximativ următorul:
  • ciorbe și supe: supă de roșii cu semințe de dovleac, ciorbă de fasole uscată (cu sau fără carne), ciorbă din verdeţuri de la Calafat (ştevie, măcriş, urzici etc.), ciorbă de perisoare (de vacă), ciorbă de pește, ciorbă de potroace (din păsări de curte), supă de vită...
  • feluri principale: stufat de miel/ied, mușchi de vacă sau de porc tras la tigaie, șnițel de vițel, chiftele (vițel + purcel), ostropel de pasăre, sarmale fierte în vin, ghiveci călugăresc, tocăniţă de ciuperci. Pentru grupuri mai mari se poate face o pulpă de vacă sau de porc la cuptor.
  • garnituri ca: piure de cartofi, cartofi la cuptor cu rozmarin, cartofi prăjiti, legume la cuptor, orez sîrbesc, mămăligă.
  • salate (în funcție de sezon): varză murată, varză proaspătă, salată verde cu ceapă şi ridichi, salată de măcriș, salată de fasole verde cu ulei şi oţet.
  • deserturi: plăcintă cu mere și gutui, plăcintă cu brînză dulce fiartă în lapte, tort de mere, piure de castane cu dulceaţă de vişine, felii de gutuie în sirop.
  • cafea, apă plată, sifon
  • Toate mesele sunt sub formă de bufet suedez.
  • Clienții tastingromania.ro au inclusă și o carafă din vinul casei, la alegere.
  • Pentru varianta C:
  • Muzicǎ lǎutareascǎ la Port Cetate - pentru grupuri formate din cel puțin 6 persoane există următoarele opțiuni:
  • - Taraful "Mambo Siria" din Dârvari (taraf de suflători, 6-7 membri - cântă cântece de petrecere si hore din zonă, pot fi văzuți la emisiunile dlui Dinescu filmate la Cetate).
  • - Taraful "Merci Beaucoup" din Cetate, 4 membri: 2 acordeoane/voce, vioara si chitara, muzica lautareasca veche
  • - Dom' profesor Nelu Greblǎ, acordeon si voce, repertoriu foarte larg, multilingv si multicultural, poate fi văzut la emisiunile dlui Dinescu filmate la Bucuresti si Cetate).

Termeni şi condiţii

  • Experiența o puteți consuma doar prin cumpărarea unui tichet de pe tastingromania.ro. Numărul minim de persoane este 2 adulți, pentru variantele A sau B și min. și 6 adulti pentru varianta C.
  • Pentru a vă rezerva locurile, este necesar să achitați contravaloarea pachetului. După achitare, primiți pe email toate coordonatele traseului. Pașii pentru cumpărare sunt simplu, DUPĂ ce ați primit de la noi confirmarea de locuri pentru ziua de intrare dorită :
  • 1) alegeți ziua de intrare, numărul de persoane și apăsați butonul "Cumpără".
  • 2) alegeți modalitatea de plată și apăsați butonul "Finalizează comanda". Completați datele contului dvs, doar dacă sunteți la prima achiziție pe site.
  • Veți primi în max 10 de secunde pe email tichetele cu toate activitățile incluse și o factură proformă. Un tichet este valabil 6 luni din momentul cumpărării. Aveți 48 de ore lucrătoare pentru a le achita.
  • Dacă vreți să faceți experiență cadou cuiva drag, atunci apăsați butonul "FĂ UN CADOU" și completați datele destinatarului. Va primi pe email tichetul de acces și va decide când anume în cele 6 luni va consuma experiența.
  • Experiențele tastingromania.ro sunt preplătite și autoghidate, deci nu includ transportul până și de la destinație, ci doar miezul distracției.

Ce ar trebui să mai ştii?

  • Ideea de port cultural a venit de la sine: între 1998-2007, pe perioada restaurǎrii clǎdirilor principale, portul a gǎzduit cu preponderenţǎ tabere de artişti, în cadrul unor proiecte organizate de Fundaţia pentru poezie ‘Mircea Dinescu’. La început au fost ceramiştii care şi-au construit cuptoarele pe malul Dunării şi apoi chiar şi un „sat neolitic” pe lângă iazurile din vatra veche a satului, la Ulmi. Apoi au venit sculptorii care au lăsat primii îngeri din lemn şi piatră. Proiectul „Înger Parc” – născut la începutul anilor 2000 ca o reacţie polemică la ideea ministrului turismului de atunci de a contrui „Dracula Parc” – a continuat să crească, adăugându-şi în ultimii ani câteva sculpturi monumentale de metal.
  • Din 2007, când fundaţia, sub auspiciile firmei Port Cetate, a început sǎ renoveze / restaureze şi celelalalte clǎdiri aflate pe malul Dunǎrii, şi dupǎ construirea unei bucǎtǎrii moderne şi a unui mini-hotel, locul a devenit accesibil şi pentru turism. Tot din 2007, după instalarea unui ponton nou, a fost reinaugurat şi portul, care primeşte acum periodic vase turistice de croziera sau ambarcaţiuni private.
  • În 1997, impunătoarea clădire a căpităniei portului, construitǎ cu mai bine de 100 de ani în urmǎ de meşteri italieni însǎ de ani buni abandonată şi aflată în ruină, a fost descoperită întâmplător şi achiziţionată de Mircea Dinescu la a doua licitaţie publică. Astfel, fostul port agricol a avut şansa să reînvie ca „port cultural” după mai bine de 50 de ani de când, odată cu instaurarea regimului comunist, fusese închis şi transformat în pichet de grăniceri.
  • Astăzi, deşi din ce în ce mai popular ca destinaţie de turism, portul continuă să găzduiască evenimente culturale organizate sub auspiciile fundaţiei pentru poezie: Divanul de film şi artă culinară de la sfârşitul verii (ajuns deja, în 2015, la ediţia a 6-a), SoNoRo Interferenţe, un workshop de muzică de cameră care precedă şi pregăteşte Festivalul SoNoRo, tabere de traduceri (împreună cu Goethe Institut şi parteneri din Germania), tabere de scriere creatoare şi rezidenţe pentru scriitori în cadrul unor programe de schimburi europene, spectacole de teatru în colaborare cu festivaluri de renume (Festivalul Shakespeare de la Craiova, Festivalul de Teatru de la Sibiu), expoziţii, tabere şi rezidenţe pentru artişti plastici (picturǎ – în colaborare cu Galeria Zorzini -, sculpturǎ şi ceramicǎ), simpozioane şi întâlniri culturale cu parteneri regionali, europeni şi internaţionali.

Cetate, Dolj

Recenzii

MIRCEA Diana , din Bucuresti (31.05.2017) - Rating:

Recomand acest produs -- Recomand acest site (10 din 10)

Varsta : 45-54 -- Cumparat de : Eu -- Cu ocazia : Nici o ocazie


Recenzie

Minunat loc, gazde atente dar discrete, mancare si vin bun.



Buzoescu Bianca , din Targoviste (01.11.2017) - Rating:

Recomand acest produs -- Recomand acest site (10 din 10)

Varsta : 35-44 -- Cumparat de : Sotul -- Cu ocazia : Nici o ocazie


Recenzie

Recomand acest pachet celor care au nevoie de liniste. Este un loc propice relaxarii, cititului si ospetelor pantagruelice .Dinescu este o gazda deosebita , cu absolut toata lumea sta de vorba ca si cum s ar cunoaste de ani buni , iar bucataresele gatesc extraordinar! Ne a placut foarte mult acest miniconcediu!



Pentru a scrie o recenzie, vă trebuie un cont.