Circuit culinar prin 3 județe: lecții de călărie și concurs de trăsuri, degustări la producători locali de pastrame, brânzeturi, pălincă de lux și bere artizanală. Chiar și o bălăceală la Tușnad! Varianta cu 4 zile, 3 nopți și 3 mese pe zi.
    Precedenta
    Urmatoarea
    Preț / persoană :

    949.00 EUR


    Ai să descoperi locuri, oameni și produse despre care vei povesti cu drag multă vreme. Citește "CE INCLUDE".

    Data intrare dorită:
    Nr. persoane
    Preț total:

    949.00 EUR

    Nume:
    Mesaj: Data:

Am lansat pentru acei dintre oaspeții noștri ce arată poftă de cunoaștere și de viață chiar și iarna o experiență unică în România. Veți parcurge nu doar geografic 3 județe, ci aveți șansa să cunoașteți la ei acasă producători de gastronomie locală de calitate.  Veți afla despre tehnici de fabricație și despre legătura produsului cu tradiția, iar între vizitele astea "de lucru" o să vă bucurați de lecții de călărie, de pictură pe lemn, de un curs de kurtos kolacs sau o plimbare cu sania / trăsura. Chiar și de o baie la centrul wellness din Tușnad.

Cazarea va fi la ferma de echitație Bartha din comuna Chichiș, Covasna, pe DN 11, la doar 19 km de municipiul Brașov, pe drumul spre Bacău. 

Față de oricare altă experiență tastingromania.ro, pachetul de față are 3 lucruri diferite: are inclus transportul, are o dată fixă de plecare și este cea mai densă excursie dintre cele prezente pe site. Datele de plecare sunt zilele de joi 11 și joi 18 ianuarie 2018, ora 9.00, București, Piața Victoriei. Întoarcerea, duminică seara. Numărul de locuri: 6 adulți pe serie.

Pașii pentru rezervare sunt simpli:

1) trimite prin formularul de contact de mai jos numărul de persoane sau sună la numărul atașat experienței. 

2) Plasează comanda DUPĂ ce primești din partea nostră confirmarea de locuri. Citește și rubrica "CE INCLUDE".

tastingromania.ro - aventuri cu parfum local. Urcă într-o poveste de iarnă!

 

Telefon şi email pentru rezervări şi informaţii

0755 813 558
contact@tastingromania.ro

Sau trimite acum un mesaj prin formularul de contact online:


* Campuri obligatorii

Ce include experienta?

  • Experiența se declanșează pentru 6 persoane adulte. Cazare în cameră dublă cu baie proprie pentru 3 nopți la ferma ecvestră Bartha din Chichiș, Covasna. Vom avea 3 mese pe zi, mic dejun + prânz și cină. Excursia include :
  • Plecarea din București, la ora 9.30, din Piața Victoriei.
  • ZIUA I:
  • - vizitarea celei mai mari și mai spectaculoase cetăți țărănești din România, Cetatea Prejmer.
  • - vizită cu degustare la un atelier de pastrame și alte afumături în comuna Hălchiu, Brașov
  • - cazarea si prânzul, Chichiș, Covasna.
  • - curs de inițiere în călărie
  • - cina
  • ZIUA a II-a:
  • - mic dejun
  • - concursul cu trăsurile
  • - vizită cu degustare la un atelier de brânzeturi naturale în comuna Ghidfalău, Covasna.
  • - vizită la cea mai premiată pălincie din România, un producător premium din Sfântu Gheorghe
  • - un prânz secuiesc tradițional cu 3 pălinci de lux la alegere (fișă cont 65 lei/pers) la cel mai bun restaurant din Sfântu
  • - vizită cu bălăceală la Centrul Wellness din Tușnad. (aprox 3 ore). Disponibil masaj la cerere, cu anunț la rezervare.
  • - cina, la cazare
  • ZIUA a III-a :
  • - mic dejun
  • - o vizită la muzeul de etnografie "Haszmann Pal" din comuna Cernat, găzduit de conacul Damokos. Veți remarca nu doar cea mai mare colecție de utilaje agricole din țară, ci mai ales splendida colecție de sobe de fontă. Este și ea cea mai mare colecție de acest tip din România. Sunt peste 60 de sobe, lucrate cu migală, unele vechi de peste 150 ani, un spectacol rar de identitate locală exprimat în obiecte ce depășesc prin frumusețe simpla lor funcție de întrebuințare.
  • - o lecție de pictură pe lemn, cu motive tradiționale locale, sub îndrumarea custodelui muzeului.
  • - prânzul și o lecție de preparare kurtos kolacs într-o gospodărie secuiască tradițională
  • - întoarcere la cazare, cina.
  • ZIUA a IV-a:
  • - mic dejun
  • - plimbare cu sania trasă de cai (sau cu trăsura) + degustare de țuică fiartă cu mirodenii
  • - la plecare, ne întoarcem prin Săcele, Brașov, cu un popas la "Fabrica de Bere Bună" din comuna Măneciu Ungureni, Prahova, acolo unde se produce deja faimoasa bere artizanală Zăganu. Vom vizita micuța întreprindere, vom afla despre metoda de producție, vom degusta cele 4 sortimente și vom primi cadou pentru acasă autograful doamnei Ioana, berarul șef, și câte 2 beri, la alegere.
  • - prânzul
  • - sosire București, în jurul orei 19.30.
  • 10) transport inclus pe toată durata, cu sofer, iar la întoarcere veți fi lăsați chiar la domiciliu dvs. Transportul este asigurat cu un monovolum Opel Zafira 6+1.
  • Localități de preluare: București, Ploiești, Brașov.
  • Despre competiția cu trăsurile :
  • durata : 120 de minute, antrenament + concurs, din care 50 de minute întrecerea efectivă
  • se pot organiza competiții la care să se întreacă atelaje cu un singur driver sau cu driver și copilot .
  • veți învăța modul de antrenare a calului pentru atelaj, importanta comenzilor vocale și manuale, despre tipurile de atelaje, cel mai vechi mijloc de transport. O experiență unică în România, ce implică factorul om - animal în competiție cu ceilalți driveri. Se punctează timpul în care reușești să parcurgi traseul, dar și ținuta driverului, modul în care faci echipă cu calul, abilitatea de a da comenzi eficiente. Veți primi de la fermă echipament de protecție, căști, vestă etc.
  • Competiția nu este condiționată de vreme, se poate organiza atât la interior, în manejul profesionist al fermei, cât și în exterior pe cele 45 de hectare ale proprietății.
  • Plata:
  • a) integral la rezervare on line sau
  • b) 50% la rezervare, 50% cu maximum 7 zile înainte de plecare. (4 ianuarie).

Popasuri in cadrul circuitului

Degustare la atelierul de afumături din Hălchiu, Brașov

Suntem așteptați la un atelier de afumături de la Hălchiu, Brașov: patru preparate, între care mușchi, pastramă, costiță, salam de vânat, crud uscat + câte un păhăruț de pălincă + pâine și ceapă roșie.

Vizită cu degustare la atelierul de brânzeturi naturale din Ghidfalău, Covasna

Vom vizita și atelierul de brânzeturi naturale al familiei Csutka, din satul Zoltan, comuna Ghidfalău. Fiecare oaspete va gusta brânzeturi și o porție de găluște cu brânză. Totul făcut în casă, cu grijă. Familia face brânzeturi de 3 generații, doar din lapte integral, fără conservanți sau aditivi, provenit de la văcuțele hrănite cu fân în ferma proprie. 

Degustare de 3 tipuri de pălincă premiate internațional + un prânz tradițional secuiesc

Vizită cu prezentare și nu doar o degustare, ci un mincurs de degustare de 3 sortimente de pălincăde lux, susținut de un arbiru internațional în distilate, la cea mai premiată pălincie din România. Plus un prânz tradițional secuiesc.( 120 de minute)

Saună și bălăceală la Centrul Wellness de la Tușnad

V-am pregătit și o ședință de relaxare cu efecte post digestive remarcabile. Este compusă din: saună, baie în piscina cu apă termală de la centru wellness din Tușnad. 

Vizită la muzeul de etnografie din Cernat

Colecția de utilaje agricole, cea de aparate radio si patefoane și mai ales splendida colecție de sobe de fontă. Este cea mai mare din România. Sunt peste 60 de sobe, lucrate cu migală, unele vechi de peste 150 ani, un spectacol rar de identitate locală exprimat în obiecte ce depășesc prin frumusețe simpla lor funcție de întrebuințare.

Lecția de pâine pe vatră și kurtos kolacs și prânzul

În comuna Cernat vom lua prânzul, înainte de care vom participa la o lecție de pâine pe vatră și vom învăța cum se face cel mai cunoscut desert secuiesc, kurtos kolacs.

Vizită cu degustare si prânz la Fabrica de Bere Bună - ZĂGANU

Vom afla despre ce face o bere să fie artizanală și nu industrială, despre începuturile antreprenoriale ale celor 2 proprietari, vom degusta 4 sortimente si vom primi cadou câte 2 beri Zăganu.

Termeni şi condiţii

  • Numărul de persoane adulte este: 6. pe serie.
  • Pentru a vă rezerva locurile, este necesar să achitați contravaloarea pachetului. După achitare, primiți pe email toate coordonatele traseului. Pentru cumpărare, pașii sunt simpli :
  • 1) alegeți ziua de intrare, numărul de persoane și apăsați butonul "Cumpără".
  • 2) alegeți modalitatea de plată și apăsați butonul "Finalizează comanda". Apoi completați datele contului dvs, doar dacă sunteți la prima achiziție.
  • Veți primi în max 10 de secunde pe email tichetele cu toate activitățile incluse și o factură proformă. Aveți 48 de ore lucrătoare pentru a le achita, folosind proforma.
  • Dacă vreți să faceți experiență cadou cuiva drag, atunci apăsați butonul "Fă un cadou" și completați datele destinatarului.
  • Puteți fi preluați la cerere, gratis, din Gara Brașov. Pentru întrebări, puteți suna la numărul atașat sau scrie la contact@tastingromania.ro.

Comuna Chichiș, județul Covasna

Recenzii

Simona Avram , din Bucuresti (19.11.2015) - Rating:

Recomand acest produs -- Recomand acest site (10 din 10)

Varsta : 45-54 -- Cumparat de : Sotul -- Cu ocazia : Aniversare


Recenzie

La herghelia lui Robert Bartha a fost o experienta frumoasa, genul de poveste despre care vrei sa povestesti tuturor prietenilor. Pacat ca n-am avut timp mai mult, caii aia sunt ca-n basme. A fost prima oara cand m-am urcat pe un cal, am avut emotii teribile, dar după 15 minute mă simțeam confortabil pe Negro. Fascinanta dragostea oamenilor de la herghelie pentru cai si zecile de povești pe care le spun despre pasiunea lor, la un pahar de vin. Dacă toamna a fost minunat, îmi imaginez cum e iarna...



MOCANU LAURA , din Buzau (05.08.2015) - Rating:

Recomand acest produs -- Recomand acest site (10 din 10)

Varsta : 35-44 -- Cumparat de : Eu -- Cu ocazia : Nici o ocazie


Recenzie

A fost un weekend in care intreaga familie a fost rasfatata, incepand de la 3 la 42 de ani! Minunat!



Radoiu Gabriela , din Romania (07.05.2015) - Rating:

Recomand acest produs -- Recomand acest site (10 din 10)


Recenzie

Prima noastră experiență în secuime - de nota 10. Am primit mai mult decat ne-am asteptat: călărie, trăsuri, degustări, băi, mâncare bună și oameni primitori. Un week-end plin, dinamic și oameni pe care ne dorim sa-i reîntâlnim.



Pentru a scrie o recenzie, vă trebuie un cont.