Precedenta
  Urmatoarea

  Techir

  Localizare: Constanța (Comunitatea: Dobrogea)

  De departe, vezi mai bine comorile țării tale

  Oanei Stan i-au trebuit câțiva ani de căutări și mai ales o plecare la studii la Londra ca să înțeleagă ce comoară lăsase acasă. Tânăra constănțeancă scoate azi ce-i mai bun din Lacul Techirghiol : o colecție de cosmetice pe baza nămolului ce a convins generații de români de calitățile sale terapeutice.

  Ideea i-a venit în timp ce se afla la studii la Londra și citise că orașul său de baștină, Techirghiol, a intrat în Asociația Orașelor Termale și Istorice Europene, din care mai fac parte : SalsoMaggiore Terme,Vichy, Bath, Aqui Terme, Budapesta. Toate aceste orașe au game cosmetice proprii, ce fructifică materia primă din băile termale ale zonei.

Povestea

Declicul de început

Mai toate orasele partenere aveau si o gama de creme cosmetice pe baza de apă termală, nămol sau alte resurse pentru care orașul respectiv ajunsese pe harta oraselor termale din Europa. "Am făcut o cercetare pe Lacul Techirghiol, apoi am trimis mostre ale apei saline si ale nămolului în laboratoarele cosmetice din Salsomaggiore, Italia, pentru a le testa proprietățile și a-mi crea rețete personalizate pentru ceea ce avea sa devină Techir. Iar răspunsul lor a fost uluitor, a fost motorul din spatele energiei mele. Un alt model de care m-am lasat inspirată sunt gamele spa si cosmetice ce conțin apa și nămol din Marea Moarta. Mai pe scurt, Techir s-a născut din dorința de a creea ceva ce în alte locuri din Europa exista deja de mult timp. Era timpul ca Techir să ia naștere și mă bucur că am avut șansa să ajut la inițierea acestui proces. Fiind născută în Techirghiol port o mare dragoste acestui oraș și lacului în sine. Am ales să mă întorc acasă și să fac ceva pentru orașul meu. Lacul Techirghiol este o resursă extrem de valoroasă care astăzi nu mai este la fel de apreciată cum era, de exemplu, în perioada interbelică."

Legenda bătrânului orb și a măgărușului său

Legenda lacului Techirghiol a reprezentat punctul de plecare pentru conceptul Techir. Legenda spune că un bătrân olog și orb, pe nume Techir, și măgărușul său rănit mergeau de-a lungul lacului, iar măgărușul a alunecat în nămolul acestuia. Bătrânul s-a chinuit ore în șir să-și scoată măgărușul din lac. După juma de zi de trudă, a observat că, în mod miraculos, și-a recăpătat vederea și putea merge. De atunci vestea, vindecarii miraculoase s-a răspândit, iar oamenii au început să vină la malul lacului pentru a se vindeca. Sloganul gamei Techir înglobează această legendă: Miracolul vine la tine.

Trei produse de bază

Portofoliul Techir este format din doar trei produse principale, în jurul cărora antreprenoarea Oana Stan dorește să dezvolte game specifice. "În jurul cremei antireumatice doresc să dezvolt o gama spa, în jurul cremei de față o gamă de îngrijire facială, iar în jurul cremei de mâini - o gamă de îngrijire corporală."

Galerie foto

Comenzile pentru clienții noștri se preiau non stop și vor fi livrate oriunde pe teritoriul României la adresa indicată de clienți în termen de 24 de ore lucrătoare, după confirmarea telefonică a comenzii. Metode de plată acceptate pe plan național : prin card on line, prin virament bancar sau la primirea coletului ( ramburs).

Pentru comenzile din străinătate, timpul mediu de livrare este de 7-9 zile lucrătoare, pentru Europa si 12 zile lucrătoare pentru SUA. Metode de plata acceptate de tastingromania.ro : prin card on line sau virament bancar. Plata transportului, 20 euro pentru max 5 kg ( cu 1,5 euro pentru fiecare kg in plus) se execută prin card on line sau virament odată cu plata produselor, adică anticipat pentru comenzile din Europa si SUA

Toate comenzile pentru produsele Techir se preiau non stop, inclusiv în week end.

Comanda minimă pentru produsele acestui partener este : în România = 99 de lei , pentru străinătate = 40 euro.