Precedenta
    Urmatoarea

    Silviu Zetea

    Localizare: Satu Mare (Comunitatea: Satu Mare)

    Cea mai respectată pălincă din România. E o băutură intrată demult în circuitul diplomatic. La întâlnirile oficiale de cel mai înalt rang, țuica de Zetea naște mirări apreciative la adresa României. Un brand de succes ce a penetrat dezinvolt cele mai severe piețe de export, ca Japonia si SUA.

     

Povestea

Tradiție de peste 100 de ani

Familia lui Silviu Zetea este una dintre cele mai vechi familii de producători de pălincă din Transilvania de nord. La 1912, bătrânul Ioan Zetea, zidar de meserie, din mâinile căruia au ieșit chiliile mănăstirii Bixad, Satu Mare, a construit pentru sine prima pălincie în satul Viile Apei. Dintre fii săi, Valer Zetea a preluat meșteșugul pălincii, împletindu-l cu vechea pricepere în ale zidăriei. Valer Zetea a construit mai multe pălincii, în localități diferite, între care și una la Medieșul Aurit, în 1964. Spiritul său antreprenorial s-a vădit, atât cât era permis pe vremea comuniștilor, prin înființarea unui centru de recoltare a fructelor, proiect ce i-a permis să ajungă unul dintre cei mai importanți producători de pălincă din zonă. În 1975, Valer Zetea s-a stins, lăsând în urmă o soție și cinci copii, între care și mezinul Silviu. După terminarea școlii, Silviu Zetea preia afacerea familiei și, imediat după Revoluția de la 1989, înființează o societate comercială prin care vinde în întreaga țară distilatele familiei.

A brevetat procedeul triplei distilări

În 1994, în anul de apariție a însemnelor de brand, Silviu Zetea introduce, după o concepție proprie, cea de-a treia distilare la cazanele cu foc direct și prevăzute cu sisteme de deflegmare simplă. Țuica de Zetea este o băutură obținută exclusiv din ingrediente naturale, prin triplă distilare, după un procedeu propriu, brevetat de familia producătorului. Culoarea se obține prin maturare tihnită în butoaie de stejar românesc. Ca structură, acest distilat are o finețe particulară și prezintă echilibru perfect între aroma identitară a fructului și etajul de alcool, 50% în cele mai dese cazuri. Finalul este marcat printr-un post gust cu durată impresionantă. După anul 2000, apar primele colecții de lux, care au ajuns în scurt timp să fie principalele produse ale pălinciei Zetea.

O degustare la fața locului

În curând vom expune spre vânzare, în secțiunea Te invită România - Satu Mare, experiențele cu degustare la fața locului. Aveți ocazia unei veritabile vizite "Acasă la Produse de Legendă", produse după un concept tastingromania.ro

Galerie foto

Produsul ajunge oriunde pe teritoriul național în max 48 de ore lucrătoare. Plata: prin virament bancar, prin card on line sau la primirea coletului ( ramburs).