Precedenta
  Urmatoarea

  Potio Nobilis

  Localizare: Sfantu Gheorghe (Comunitatea: Covasna)

  O băutură de lux, cu trecere chiar și la doamne fine și severe

  Bărbați de stat din Occidentul plictisit de atâtea lucruri făcute impecabil, ministrul de externe al Germaniei, spre exemplu, și-au reevaluat părerea despre România imediat ce-au cunoscut produsele distileriei de pe strada Țigaretei din Sf Gheorghe. Chiar și doamnele au mărturisit noi plăceri la întâlnirea cu trei dintre pălincile acestei nobile case: cea de gutui, cea de zmeură și cea de soc.

  Fiecare din cele 13 sortimente expuse la vânzare au obținut cel puțin o medalie la concursurile internaționale de distilate.

   

Povestea

Acasă la doi arbitri internaționali în distilate

Doi prieteni din Covasna cu afaceri în zona non alimentară și-au descoperit împreună, acum câțiva ani, pasiunea pentru distilate. Nu s-au mulțumit să fie doar simpli prețuitori de pălinci naturale, ci s-au documentat, au mers la concursuri internaționale, au dat examene și s-au certificat drept arbitri de distilate. Apoi au construit de la zero un mic atelier propriu de producție. Scot 13 sortimente, toate purtate, examinate până la filigran de guri și nasuri iscusite, apoi premiate la marile târguri de profil, cu deosebire la cele din Germania.

Echilibru, suplețe

Când spunem pălincă piersici, de caise sau de vișine nimic nu amintește de dulceața excesivă a vreunui lichior de fructe cu care v-ați întâlnit cândva. Aici avem de -a face cu o magistrală operă lichidă suplă, urcată inteligent la etajul de 42 de grade tărie alcoolică și mereu coerentă cu fructul din care provine. Nu veți întâlni zaharuri în exces. E tot acest lichid o energie comprimată elegant.

Tehnică impecabilă

Băuturile de la Potio Nobilis sunt toate un spectacol despre etapele din spatele distilării. Despre cât de important este să scapi de "cozi" și de "frunți", despre randamentul foarte mic al unor fructe ce se lasă cu zgârcenie mulse de aromă și de sevă, despre care este ultima strigare în Vest în materie de distilare și anume, perele pădurețe. Sau despre cel mai pretențios fruct dintre toate, zmeura, ei bine zmeura, regina peste orice planetă de regine mofturoase face să fie necesare 20 de kilograme de fructe pentru un final glorios de doar un litru. Dar și ce litru, ce pălincă dumnezeiască! Nu merităm să bem săptămânal așa ceva! Dar chiar și cea mai vinovată ființă parcă ar merita o dată în viață un strop, nu mai mult, de pălincă de zmeură Potio Nobilis.

Galerie foto

Comenzile se preiau non stop și vor fi livrate oriunde pe teritoriul României la adresa indicată de clienți, în termen de 24 de ore lucrătoare de la confirmarea telefonică a comenzii. Aceste produse se livrează doar pentru piața națională.