Precedenta
    Urmatoarea

    Ion Tămâian

    Localizare: Sibiu (Comunitatea: Sibiul)

    De unde vine Frumosul românesc ce nu se crede buricul pământului ?

    Frumosul palpabil. Frumosul românesc ce nu se crede buricul pământului. De care nu ți-e rușine, oriunde ai fi în lume. Fără "mândrii" strigate în gura mare, doar cu plăcerea lucrului bine facut. Nu vine din neant, are în spate un nume concret, are facturi la gaz, dări către stat și tot ce înseamnă munca unui antreprenor român până la succes. Unul dintre cei mai respectați artiști plastici din România, Ion Tămâian a cunoscut succesul încă de acum 15 ani, cu deosebire în piețele mature ale obiectelor din sticlă ca exprimare artistică sau utilitară. Colecțiile născute în atelierul său de la Șelimbăr -Sibiu își joacă propriul pariu cu lumina în birouri, hoteluri sau case private de lux din SUA, Franța și Japonia. 

Povestea

Arhitecturi de sticlă în volume rafinat senzuale

"Pasionat de ceea ce îi poate oferi jocul lucid controlat al imaginației și al constructiei de structuri spațiale și ambientale, Tămâian se revendică unei tendințe din ce în ce mai vivante în ultimele decenii pe plan european, de folosire a sticlei în volume variabile ca dimensiuni, unele în compoziții scenografiate grandilocvent, ce sugerează arhitecturi când sofisticate când rafinat-senzuale. Chiar și în suitele sale mai recente de candelabre și policandre, concepute în versiuni personalizate sau unicat, formele create impun spectacular și cu un rafinat aer de solemnitate, barochizand câteodată autoritatea monumentalității."

O interpretare retro a stilului art deco

"Fie că imaginează și modeleaza în sticla suflată galante forme statuare - înnobilate cromatic în masa materialului și cu unele artificii metalice într-o personală interpretare retro a stilului art-deco - ce evocă anatomii, ipostazieri și motive vegetale, antropo sau zoo-morfe, fie ca închipuie spațial elemente arhetipale geometrice sau arhitectonice, pe care le articulează în incitante compoziții cu funcție ornamental-decorativă, concepute ca mobilier ambiental de incinte publice, Ion Tămâian își afirmă programul estetic în care crede. Dar și vigurosul său instinct plastic, dublat de virtuozitatea tehnică și, mai presus de toate, de calitatea înalt performantă a inteligenței lui creatoare." Corneliu Antim, critic de artă

Galerie foto

Comenzile pentru clienții noștri se preiau non stop și vor fi livrate oriunde pe teritoriul României la adresa indicată de clienți în termen de 48 de ore lucrătoare, pentru produsele aflate pe stoc. Pentru produsele realizate doar la comandă se adaugă la acest interval timpul de execuție, specificat în descrierea acelui produs. Pentru comenzile din străinătate, timpul mediu de livrare este de 7 zile lucrătoare, pentru Europa, și max 15 zile, pentru restul lumii. Creațiile acestui autor se fac doar pe comandă achitată în prealabil și au un timp propriu de realizare ce se adaugă timpului de livrare : 4 săptămâni.