Precedenta
  Urmatoarea

  Florin Constantinescu

  Localizare: Craiova (Comunitatea: Oltenia)

  Un sfeșnic prieten

  Creațiile lui Florin Constantinescu sunt realizate manual din cele mai frumoase și rezistente esențe de lemn: stejar, salcâm galben sau negru, frasin, nuc, cireș și măr sălbatic. Tocătoarele de bucătărie, platourile de servire, bolurile și castroanele respectă normele de sigurantă alimentară. Dar mai ales uimesc prin nota de frumos dăruită unor obiecte condamnate până acum să trăiască pe etajul utilului banal.

  După ce a reușit să transforme castroanele în personaje ale unei încăperi, Constantinescu joacă alt pariu estetic prin sfeșnicile sale : monumentalitatea fragilă. Poate meritați să aveți și dvs într-un colț al camerei un asemenea izvor tăcut al vieții. Un sfeșnic prieten.

Povestea

Obiecte dintr-o singură bucată

Esențele de lemn folosite au un înalt conținut de acid tanic, cu proprietăți antibacteriene. Finisarea acestor produse este realizată în stil Wabi-Sabi cu cel mai pur ulei mineral alb (cunoscut sub denumirea de ulei medicinal), absolut inofensiv pentru organismul uman și ceară naturală de albine. Nu folosește niciun fel de adeziv, obiectele sunt făcute dintr-o bucată, fără îmbinări. Și mai ales fără coloranti, baițuri sau vopsele poluante sau toxice. Pielea folosită la accesorii este naturală, prelucrată fără substante toxice sau poluante. Artistul folosește lemn reciclat sau recuperat, sub nici o formă lemn verde și se declară un susținător al folosirii sustenabile, cu responsabilitate, a resurselor naturale.

Forma minimalistă păstrează puritatea lemnului

Obiectele de decor, sculpturile minimaliste sfeșnicele și accesoriile de bucătărie create de Florin Constantinescu sunt renumite în toată Europa și satisfac cele mai rafinate gusturi ale designerilor de interior contemporani și cumpărătorilor avizati. Sunt folosite pentru decorarea cu stil a spațiilor de locuit și birourilor, dar și pentru înzestrarea unei bucătării elegante și moderne. Designul este fundamental minimalist, abstract, modern. Sculpturile și sfeșnicele clasice sau moderne din lemn te surprind cu eleganta și simplitatea formelor care descătușează spiritul materiei pure. Utilizarea sensibilă a materialelor – în special lemn – concentrarea pe textură și formă produc surprinzătoare piese iconice, cu un caracter plin de viată. Formele minimaliste – abstracte, aproape mistice, lipsa totală a ornamentațiilor inutile și păstrarea puritătii materiei dau naștere unor opere ce te conduc în lumea ancestrală a Legendei.

Artă, chiar și în obiecte utilitare

"Ne propunem ca fiecare obiect pe care îl creăm să fie o mică operă de artă, chiar dacă este un obiect utilitar. Respectăm conceptele filozofiei Wabi Sabi, iar principiile care ne ghidează sunt: Fiecare obiect este UNIC și are un design ORIGINAL. Nu facem producție de serie, copii sau imitatii. Fiecare obiect este realizat exclusiv MANUAL, utilizându-se numai tehnici traditionale. Calitatea ESTETICĂ este cu mult mai importantă decât cantitatea. Nu producem în masă. Fiecare produs are propria viată pe care o scoatem la lumină din materie. Nu evităm defectele și urmele provocate de trecerea timpului ci dimpotrivă, le scoatem la lumină, le evidentiem alături de calităti. Folosim numai materiale NATURALE, ecologice – lemn, piele, lut, piatră. Nu se folosesc procesări și tratamente chimice, adezivi și coloranți periculoși sau poluanți."

Galerie foto

Comenzile pentru clienții noștri se preiau non stop și vor fi livrate oriunde pe teritoriul României la adresa indicată de clienți în termen de 48 de ore lucrătoare, pentru produsele aflate pe stoc. Pentru produsele realizate doar la comandă se adaugă la acest interval timpul de execuție, specificat în descrierea acelui produs. Dacă nu este precizat nici un timp propriu de execuție, lucru întâlnit mai ales la Manufactură Premium, atunci produsul va fi livrat în 48 de ore lucrătoare. Pentru comenzile din străinătate, timpul mediu de livrare este de 7 zile lucrătoare.