Precedenta
    Urmatoarea

    Bere Zăganu

    Localizare: Maneciu, Jud. Prahova (Comunitatea: Prahova)

    Un mic producător local apărut în 2013 a starnit entuziasmul prețuitorilor de bere bună, mai ales a tinerilor din marile orașe. Acum ne invită în premieră națională să-i cunoaștem produsele la ele acasă, în comuna Măneciu, Prahova. 

     

Povestea

E vremea microberăriilor

Dacă la începutul anilor 90, în Romania erau active 125 de fabrici de bere, astăzi sunt mult sub 20. De la vremurile când fiecare zonă avea berea ei și, prin asta, un motiv de mandrie locală – Tulceana, Parang, Arădeana, Caraș, Orădeana sau Sarmis am ajuns la momentul microberărilor. Compania care ne invită azi fie să-i vizităm produse, fie să le comandăm pentru acasă se numește Fabrica de Bere Bună și este o micro-berărie independentă, 100% romanească, cu sediul în Măneciu, Prahova. Proprietarii sunt doi antreprenori tineri, Laurențiu și Alexandru.

Maestrul berar e doamna Ileana

Fabrica se mandrește cu o producție anuală de 0,0039 milioane de hectolitri de bere artizanală, nepasteurizată, îmbuteliată și etichetată manual. Capsarea sticlelor se face cu un dispozitiv activat cu piciorul. Producția este asigurată de o echipă de 11 localnici, în frunte cu maestrul berar, doamna Ileana.

Unde vor să ajungă

Doar în 10 mari orașe ale Romaniei și pe Litoral.

Galerie foto

Comenzile pentru clienții noștri se preiau non stop și vor fi livrate oriunde pe teritoriul României la adresa indicată de clienți în termen de 48 de ore lucrătoare, de la confirmarea lor telefonică.